Öküzler ile Kurtlar


ÖKÜZLER İLE KURTLAR

Vaktin birinde aynı bugünkü gibi öküzlerle kurtlar varmış. Kurtlar kuvvetli hayvanlardır ancak öküzlerin sayısı çok olduğu ve beraber hareket ettiklerinden kurtlar bunlara yanaşamıyorlarmış. Kurtlar düşünmüş taşınmış"Bu öküzleri nasıl alt ederiz?"demişler.En sonunda akıllarına bir fikir gelmiş.Öküzlere bir elçiler yollamışlar.Elçiler demiş "Efendim,bizim sizle bir sorunumuz yok ancak şu sarı öküz gözlerimizi kamaştırıyor,o yüzden sizlere de musallat oluyoruz.Sarı öküzü verin dost olalım."



Öküzlerin hükümdarı düşünmüş.Sonunda serı öküzü kurtlara teslim etmeyi kabul etmiş.Kurtlar sarı öküzü memleketlerine götürmüş ve bir güzel ziyafet çekmişler.
Aradan zaman geçmiş,beyaz öküz için gelmiş bu sefer kurtlar ve onu da almışlar.Bu defalarca tekrarlanmış.Sonuçta öküzler azalmış ve kurtlar artık izin bile almadan doğrudan öküzlere dalıyor,istediklerini alıp götürüyorlarmış.Öküzlerin hükümdarı durumun bu noktaya geleceğini tahmin edemediği için üzülüyor, dövünüyormuş ama ne fayda.En sonunda öküzlerin başı ve birkaç öküz kurtlardan korunmak için ormanın derinliklerine saklanma yolunu seçmişler.Öküzlerden biri bunun üzerine öküzlerin hükümdarına sormuş:
"Bizim vaktiyle koca sürümüz,kuvvetli bir toplumumuz vardı.Kurtlar bile bizden korkardı.Kavgada onlara galip gelirdik.Ama gelin görün ki bugün ne hale düştük?Biz bu savaşı ne zaman kaybettik sultanım?
Öküzlerin hükümdarı iç geçirir.Bir süre sessizlik olur.Sonra yanıtını verir:
"Biz bu savaşı ilk tavizi verdiğimiz zaman yani sarı öküzü kurtlara teslim ettiğimiz zaman kaybettik."
Sonuç olarak taviz vermek adamı ne noktalara getiriyor?Biz de ABD,Avrupa'ya ne tavizler verdik.Milli menfaatlerden verilen taviz öküzlerin besili arkadaşlarını kurtlara teslimine benzer.İnşaallah sonumuz öküzler gibi olmaz.

Comments

Popular posts from this blog

Üsküp'teki Türk Çarşısı yıllar sonra canlanıyor

Din Anlayışındaki Farklılıkların Nedenleri

Cyprus Peace Talks