Afrika için hedef 100 milyon lira

Ramazan’ın başından itibaren, Diyanet Vakfı ile Kızılay’ın ortaklaşa kampanyasında 40 milyon toplandığını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı sonuna kadar hedefin 100 milyon lira olduğunu açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar, Diyanet İşleri Başkanlığının, Afrika’daki açlık nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı ve Kızılay ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında, yurt içi ve yurt dışından sağlanan bağışların 40 milyon liraya ulaştığını, hedefin ise Ramazan Bayramı sonuna kadar 100 milyon lira olduğunu bildirildi.



SMS sayısı 2 milyonu aştı
Afrika ülkelerinde yaşanan drama, halkın duyarsız kalmadığını ve sadece SMS sayısının 2 milyonu aştığını belirten Sayar, kampanyayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in basın açıklamasıyla duyurduğu günden bu yana yurt içinden ve yurt dışından sağlanan bağışların 40 milyon lirayı bulduğunu belirterek, gösterilen ilginin artarak devam etmesi nedeniyle Ramazan Bayramı sonuna kadar toplanacak bağış miktarında hedefin 100 milyon lira olarak belirlendiğini ifade etti. Sayar, ‘’Bu yardımlarla sağlanan gıda maddeleri, adeta nefes almakta bile güçlük çeken, bir deri, bir kemik kalmış insanlara hiç bekletilmeden ulaştırılıyor. Ramazan Bayramı sonuna kadar yapılan bağışlar belki 100 milyon lirayı da aşabilir’’ dedi.
Fitre yardımları da verilebilir
Sayar, cep telefonundan SMS göndermenin yanı sıra isteyenin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı hesaplara da bağışta bulunabileceklerini ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl fitreyi, asgari limiti 7,5 lira olarak belirtti. Fitre buna göre 7,5 lira olacak anlamına gelmez. Fitre her Müslümanın bir günlük ihtiyaç gideridir. Örneğin kişinin bir günlük gideri 20 lira ise vereceği miktar da 20 lira olmalıdır. Hiç bir zaman fitre ve fidye belirtilen bu 7,5 liranın altına düşmemeli” diye konuştu.
Bağışmatikle 24 bin lira yardım
Başkentte Kocatepe Cami’ye deneme amaçlı konulan ve vatandaşlarca ‘’bağışmatik’’ olarak isimlendirilen elektronik yardım toplama makinelerinde bir günde 24 bin lira toplandı. Kocatepe Cami’ye konulan 6 makineye, Cuma namazına katılan vatandaşlar yaklaşık 20 bin lira attı. Akşama kadar ise makinelerde 4 bin lira daha toplandı. Vatandaşların da dikkatini çeken makinelerin internet bağlantısı bulunuyor ve içine atılan paraları sayarak bilgileri sisteme aktarıyor. Yetkililer, makine açılıp para alındığında da toplanılan tutarın kayıt altında olacağını kaydetti. Cihazın yaklaşık 1,5 yıllık bir çalışma sonucu üretildiği belirtildi.



STAR GAZETESİ

Comments

Popular posts from this blog

Üsküp'teki Türk Çarşısı yıllar sonra canlanıyor

Din Anlayışındaki Farklılıkların Nedenleri

Cyprus Peace Talks