Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyat Oyunları’na resmen aday olduğumuzu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyat Oyunları’na resmen aday olduğumuzu açıkladı

Erdoğan “İstanbul ile olimpiyat oyunları arasındaki randevu gecikmiş bir randevudur. Olimpiyatlar tarihinin en anlamlı sayfalarından biri 3 kıtayı birleştiren bu eşsiz güzellikteki İstanbul’da yazılacaktır. Biz artık projelerini maketten anlatan bir ülke değiliz” açıklamasını yaptı.




VE 2020 Olimpiyatları’na resmen aday olduk. Olimpiyat Evi’nde basın toplantısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Heyecanlıyız, çünkü bu defa hedefe ulaşacağımıza samimiyetle inanıyoruz. Adayız, çünkü dünya barışına büyük etkisi olduğuna inandığımız sportif değerleri ve olimpizm ruhunu önemsiyoruz. Umutluyuz, çünkü barıştan çok savaşın, sevgilerden çok düşmanlıkların, umutlardan çok hayal kırıklıklarının yaşandığı dünyaya sporun söyleyeceği sözü olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Barış meşalesi en çok bize yakışır

Adaylıklarımızda hep finalde kapıdan döndüğümüzü hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: “Olimpiyat düşmanlıkların sevgiye, çatışmaların hoşgörüye, karşıtlıkların zenginliklere dönüştüğü evrensel bir organizasyondur. Bu barış meşalesinin en çok yakıştığı coğrafyalardan biri bizim topraklarımızdır. Bu gerçeğe daha önceki adaylıklarımızda da inanıyorduk, bugün de inanıyoruz. Çünkü bizim topraklarımız olimpik ruhun özünde temsil ettiği evrensel değerlerin yüzyıllar boyunca en canlı haliyle yaşadığı topraklardır.”

İstanbul için gecikmiş bir randevu

“Şimdiye kadar hep geldik, geldik, geldik finalde kapıdan döndük. Bu defa yine inanıyoruz. İnanıyoruz çünkü bizim topraklarımız olimpik ruhun özünde temsil ettiği evrensel değerlerin yüzyıllar boyunca en canlı haliyle yaşadığı topraklardır. İstanbul ile olimpiyat oyunları arasındaki randevu gecikmiş bir randevudur. İnanıyorum ki bu buluşma gerçekleştiğinde olimpiyatlar tarihinin en anlamlı sayfalarından biri üç kıtayı birleştiren bu eşsiz güzellikteki şehirde yazılacaktır.”

“Türkiye bugün artık olimpiyat adaylığını ilan ederken, projelerini maketler üzerinde anlatmak ihtiyacında olan bir ülke değildir. Gururla ifade edeyim ki bugün birbirinden görkemli spor tesislerimizle olimpiyatlara adayız. Bugün kullanılan ya da yapılan tesisler dünya standardında ve üstündedir. İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu gibi dünyayı imrendiren bir tesisimiz var. Olimpiyat Stadı, TT Arena Stadı, Saracoğlu Stadı gibi dünya standartlarında stadyumlarımız var.’’

Hep niye aynı ülkeler?

Bir kere olimpiyatların verildiği ülkeye ikinci kez olimpiyat verildiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Yapılan adil bir davranış değil. Bu da dünyada kısır bir döngü olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

BAŞBAKAN Erdoğan, olimpiyatların hep aynı ülkelere verildiğini belirterek, “Olimpiyatların bir ülkeye ikinci kez verildiğini de gördük. Yapılan adil değildir. Bu da dünyada bir kısır döngü olduğunu gösteriyor. Müslüman bir ülkeye böyle bir organizasyon verilmedi. Katar’a Dünya Kupası verilmesi bir tabuyu yıktı. Türkiye’ye böyle bir organizasyon verildiğinde inanıyorum ki insanlık, Medeniyetler İttifakında çok önemli bir merhaleyi de kat edecektir” dedi. Olimpiyatların hoşgörü olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “Bugüne kadar bu tip organizasyonları arkadaşlarımla bizzat takip ettim. 2020’ye kadar olan bütün olimpiyatlarda en önemli özellik, oradaki gelişmeler nelerdir? Bu verilere göre yatırımlar yapacağız. Olimpiyatlar İstanbul’a belki de başka hiçbir kente yakışmadığı kadar yakışacaktır. Hükümet olarak tüm imkanlarımızla bu dev projenin arkasındayız. Bu yatırımlar bizim için leblebi çekirdek olacaktır. İzmir ve Trabzon’da olduğu gibi özel kanun çıkarıyoruz. Sadece TT Arena, Olimpiyat ve Saraçoğlu Stadı’nı alın bunlar dünya standartlarının üzerindedir. Türk Telekom Arena’yı Avrupa’nın hiçbir ülkesinde bulamazsınız.”

Hem Euro 2020’yi hem olimpiyatları yaparız

ERDOĞAN, 2020’de Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyatları birlikte düzenleyecek güçte olduklarını belirterek şöyle konuştu: “İkisi arasında mukayese yapmıyorum. Biz orada da adaylığımızı sürdürürüz, olimpiyat için de adaylığımızı sürdürürüz. Buradan hangisi Türkiye’ye verilir onu bilemem. Bir başbakan olarak her ikisini de yapmaya hazır ülke olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Yaz ve Kış Üniversite Oyunları’nı yaptık, Dünya Basketbol Şampiyonası ve Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, Formula 1, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası finalleri başarıyla yapıldı.”

Olimpiyat Stadı’nın üzeri kapatılacak

OLİMPİYAT Stadı’nın üzerinin kapatılacağının müjdesini veren Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Olimpiyat Stadı dünya standartlarının üstünde bir stattır, açık tribünler hariç. Orayı kapattığımız anda bu iş de bitmiştir. Çevrede yapılacak düzenlemelerle, yeni tesis ilaveleriyle bir merkezde bunu toplama şansını yakalamış oluyoruz. Olimpiyatlarda en önemli konu ulaşım. Ulaşım noktasında da raylı sistem, bu merkezlere kadar geliyor. 2 yıl içinde raylı sistem noktasında sıkıntılarımızı tamamen gidermiş oluyoruz.”

STAR Gazetesi

Comments

Popular posts from this blog

Üsküp'teki Türk Çarşısı yıllar sonra canlanıyor

Din Anlayışındaki Farklılıkların Nedenleri

Cyprus Peace Talks